A 2007-2013-as TÁMOP / TIOP programok ex post értékelése

quality-787663_960_720Cégünk a HBH Stratégia és Fejlesztés Kft. részére „A 2007-2013-as programozási időszak végrehajtási szempontú elemzési feladatainak ellátása a TÁMOP / TIOP programok vonatkozása” elnevezésű projekt végrehajtásában működött közre, egy összefoglaló tanulmány kidolgozásával a TIOP 3 „A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése” prioritásra vonatkozóan.

A feladat célja volt, hogy a 2014-2020-as programozási időszakban forrás-abszorpciós szempontból optimalizálható legyen a pályázati felhívások keretében megvalósuló forráslehívás, a várható pályázók fejlesztési céljai, finanszírozási lehetőségei, a szabályozási keretek figyelembe vételével. További célja volt az elemzésnek, hogy a 2014-2020-as időszakban megjelenő felhívások a 2007-2013-as programozási időszak részletes elemzését alapul véve olyan tartalommal és feltételrendszerrel jelenjenek meg, amely biztosítja mind a program céljainak teljesülését mind pedig eredményes pályázatok benyújtását és az azokban foglalt célkitűzések megvalósulását.

E feladatellátás során, az alábbi részfeladatokat teljesítettük:

  • Az ajánlatban foglalt módszertani eszköztár alkalmazása, az előírt mennyiségi paraméterek biztosításával;
  • adatelemzések lebonyolítása;
  • interjúkon és workshopokon való részvétel;
  • több, mint 200 oldalas elemző tanulmány rész előállítása;
  • az elemző tanulmány keretében javaslattevő, összegző fejezet elkészítése az előírt szerkezetben, alapanyagként szolgálva a teljes munka vezetői összefoglaló fejezetéhez.